Duitse designprijs 2018

Duitse designprijs 2018

Zoals elk jaar wordt de German Design Award 2018 uitgereikt op de meubelbeurs Ambiente in Frankfurt. Duitse en internationale projecten en producten die innovatief en baanbrekend zijn voor de designwereld worden geëerd door een topklasse en internationale jury van experts. De prijsuitreiking vindt plaats op 9.februari 2018 en wordt aangevuld met een volgende tentoonstelling over productontwerp in de Galeria Nord.

Het doel van de German Design Award is om de Duitse design scene te vertegenwoordigen en te eren. De prijs wordt uitgereikt door de Duitse Ontwerpraad, die in 1953 als stichting werd opgericht op initiatief van de Duitse Bondsdag. De Raad is de Duitse merk- en ontwerpautoriteit die de economie ondersteunt bij het realiseren van merkmeerwaarde door middel van goed design.

174 "Winnaars" in de categorieën meubels, verlichting en woonaccessoires

Ook dit jaar heeft de Duitse Design Council weer een nieuw record voor inzendingen gevestigd. In totaal werden 5052 aanvragen ontvangen, waarvan 2420 uit het buitenland. Na rijp beraad heeft de jury uiteindelijk 44 gouden prijzen toegekend en 174 "winnaars" geselecteerd in de categorieën meubels, verlichting en woonaccessoires. Een gedetailleerde lijst van alle prijswinnaars vindt u hier. Opvallend is het stijgende aantal elektronische apparaten onder de winnaars:

"Als het op trends aankomt, zie ik hier bovenal één ding: Het wordt steeds digitaler, op veel gebieden! Technologie bruikbaar maken voor mensen is een groot probleem in het huidige ontwerp. Jurylid Dina Gallo, Hoofd Design Management Trumpf

Jil Sander wint Persoonlijkheidsprijs

Jil Sander wint de Persoonlijkheidsprijs in 2018. De ontwerpster was haar tijd altijd voor. Kunst en design zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in hun werken, die gekenmerkt worden door een helder, minimalistisch en tijdloos modern design. Jil Sander is uitgegroeid tot een icoon van Duits design dat subliem blijft voor elke hedendaagse verandering.

De nieuwkomer van het jaar wordt pas tijdens de prijsuitreiking in februari 2018 bekend gemaakt. Tot de finalisten behoren vijf jonge ontwerpers die met hun goede vormgeving en uitzonderlijk talent de aandacht hebben getrokken.

Meer informatie over de prijs en de jury is te vinden op de website van de Duitse Ontwerpraad.

Meer informatie over Duitse designprijs 2018

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit