Duitse designprijs 2017

Voor de zesde keer wordt de German Design Award uitgereikt op de Ambiente meubelbeurs in Frankfurt op 10.02.2017. Innovatieve producten en projecten van fabrikanten en ontwerpers die een belangrijke invloed hebben op het Duitse en mondiale designlandschap worden gehonoreerd.

De jury bestaat uit internationaal gerenommeerde experts uit het bedrijfsleven, wetenschap en design en wordt beschouwd als een gerenommeerd competentieteam op het gebied van design. Medio juli 2016 kwam de zogenaamde Duitse Ontwerpraad, oorspronkelijk opgericht op initiatief van de Duitse Bondsdag, bijeen, testte de verschillende producten, evalueerde ze en selecteerde uiteindelijk de winnaars. Meer informatie over de prijs en de jury is te vinden op de website van de Duitse Ontwerpraad.

Een recordaantal inzendingen

De vraag was om unieke designtrends in het Duitse designlandschap te identificeren. Met een recordaantal van 4000 toepassingen op het gebied van product- en communicatieontwerp is dit niet zo eenvoudig. In totaal namen producten en projecten uit 50 landen deel, terwijl de internationale deelname met vijf procent steeg ten opzichte van het voorgaande jaar tot een totaal aandeel van 37 procent. Dit jaar kende het comité in totaal 45 gouden prijzen toe in 48 categorieën en 361 "Winnaars". Een gedetailleerde lijst van alle prijswinnaars vindt u hier.

Eén winnaar is echter nog onbekend: In de categorie Nieuwkomers zijn er vijf finalisten die zich in februari met spanning kunnen verheugen op Ambiente, want pas dan wordt de winnaar bekend gemaakt.

Hieronder vindt u de producten die dit jaar werden bekroond, onder de winnaars dit jaar zijn bijvoorbeeld de Georg Stocker van Skagerak en de Ace Chair Nist van Normann Copenhagen.

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit