Duitse designprijs 2016

Duitse designprijs 2016 Sinds 2012 kiest de Duitse Design Council - het centrum van uitmuntendheid voor design - de winnaar van de Duitse designprijs. Speciale ontwerpen op het gebied van product- en communicatiedesign, die overtuigen door hun uitstekende kwaliteit, worden bekroond.

De prijs wordt gekozen door een jury bestaande uit experts uit de industrie, economie en design. Onder de juryleden van de prijsuitreiking van dit jaar waren naast de directeur van de nieuwe designcollectie München/Nürnberg Dr. Angelika Nollert en de hoofdredacteur van A & W Magazine Barbara Friedrich, ook bekende ontwerpers als Stefan Diez en Sebastian Herkner.

Prijsuitreiking & tentoonstelling

De prijsuitreiking van de German Design Award is traditioneel onderdeel van de Ambiente beurs in Frankfurt. Ook de winnaar van de juniorprijs, waarvoor dit jaar de volgende ontwerpers werden genomineerd: Christian Gross, Eva Müller, Moritz Putzier, Julian Wilczek en Hanne Willmann , werd in februari aangekondigd.

Een overzicht van alle winnaars na afloop van de prijsuitreiking, geeft een overzicht van de tentoonstelling van de German Design Award, die parallel aan de Ambiente in Frankfurt en de Permanente Online-tentoonstelling wordt uitgereikt.

De Cyborg Collectie van Magis kan bogen op een ongebruikelijke materiaalmix en de spanning tussen vakmanschap en industriële productie. Terwijl de basis altijd verkrijgbaar is in polycarbonaat, is de rugleuning op zijn beurt verkrijgbaar in verschillende soorten hout, rieten en optioneel met lederen of stoffen bekleding. Een spannende combinatie die niet alleen visueel overtuigend is.

Form is een collectie minimalistische en functionele meubels van ontwerper Simon Legald voor Normann Copenhagen. De op elkaar afgestemde eetkamermeubels inspireren met een helder design en functionele details.

De Monarchy Stool van Objekten werd onder meer bekroond met de Monarchy Stool van Objekten. De kronenkruk van massief hout volgt dankzij de sledevoet de beweging van het lichaam en biedt zo een bijzonder zitcomfort. Met de speciale onderscheiding werd ook het Beddo daybed van Skagerakbekroond. Het lage dagbed is een echte blikvanger in zowel de tuin als in de woonkamer. Bijzonder flexibel en comfortabel is ook de KOii Sun Lounger van Müller Möbelwerkstätten, die in slechts enkele stappen kan worden geïnstalleerd en opgevouwen.

Op het gebied van accessoires behoorde de Rosenthal collectie van Sebastian Hammad met de Meta Coat haak, Mitis Wall Clock en de Domo vaas tot de winnaars, evenals de elegante en praktische Urania telefoon Audio Amplifier van Holmegaard en de Notabag, die dankzij de unieke drager zowel als tas als rugzak gedragen kan worden dankzij de unieke schouderriem.

Er zijn praktische en stijlvolle helpers en gereedschappen voor de keuken met de Thomas Collectie : bestaande uit de spatel tot aan de slabestekken - de keukenhulpjes bieden alles van voorbereiding tot genieten. Een handige aanvulling daarop zijn de bekroonde potten en pannen van Fiskars, het praktische Pablo-steakmesblok in bullvorm en de Matrix-broodplank met kruimellade van Koziol.

Voor vele andere winnaars en genomineerde producten met een uniek design, zie de bijlage.

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit