Duitse designprijs

De prijs die reputatie aanmoedigt
Deze prijs is de moeite waard om gewonnen te worden door de beste. Een internationale premium award die met succes de reputatie van ontwerpers en bedrijven versterkt. Hoogwaardige producten en projecten uit product- en communicatiedesign, designpersoonlijkheden en nieuwkomers worden bekroond - allemaal trendsettend in Duitse en internationale designlandschappen. Daarbij beslist niet alleen een gespecialiseerde jury wie het beste is. Met de nieuwe publieksprijs wordt ook rekening gehouden met de publieke belangen. Het doel van de German Design Award is het ontdekken, presenteren en eren van unieke vormgevingstrends. Een wedstrijd die de designscene stimuleert. Vooral de winnaars.

De opdrachtgever maakt het verschil
Jarenlange ervaring, knowhow en de servicemotivatie leiden de reputatie van de Design Council - en eren hem ook als initiatiefnemer van de Duitse Design Award. Een plicht van de hoogste instantie: het vertegenwoordigen van Duitse ontwerpbenaderingen. Opgericht in 1953 als initiatief van de Duitse Bondsdag als stichting, ondersteunt het de economie in alle mogelijke dienstverleningsvragen en is het een van de wereldwijd toonaangevende competentiecentra voor communicatie in de designwereld. Met exposities, conferenties, wedstrijden en publicaties benoemt de Design Council altijd design. Ontwerpers, bedrijven, verenigingen en instellingen zijn stichtende leden - allemaal die design beschouwen als iets dat meer is dan een mooie verschijning, maar ook als een onderscheidende en opmerkelijke economische en culturele factor en een onmiskenbare branding voor zichzelf.

De eer van de nominatie
Degenen die genomineerd zijn voor de German Design Award, bereikten wat ze zochten, om anders te zijn dan de massa. Alleen een nominatie opent de mogelijkheid om de besten in de competitie uit te dagen. Daarom is dit al een prijs voor bedrijven en ontwerpers, om deel te nemen aan de German Design Award. Een goed evenement om mediale aantrekkingskracht te bereiken. Al in de nominatie zijn er geselecteerde designexperts aan het werk. En ze hebben het zevende zintuig voor groot potentieel. Nu is het alleen nog maar de uitdaging aan te gaan en te laten zien dat het eigen ontwerp ook de jury kan overtuigen en zelfs de winnende gouden prijs kan behalen.

Wijzigingen op maat
Om goede dingen nog beter te maken:2. In de tweede ronde zijn er nog steeds conceptuele veranderingen die nog meer rekening moeten houden met de individuele eisen van een marktdoel. Aangezien alle genomineerden zoveel mogelijk moeten profiteren van hun deelname. Daarom is de competitie nog steeds verdeeld in tien verschillende categorieën die allemaal verschillende takken van het dagelijks leven bestrijken. Dit maakt niet alleen een doelgerichte aansturing van potentiële deelnemers en een specifiek mediaal werk mogelijk, maar zorgt ook voor een verscheidenheid aan nominaties uit het hele designspectrum. Allemaal voor awards die passen als op maat gemaakt.

Categorieën

De indeling van de genomineerden in tien categorieën maakt een tijdsechte raadpleging van potentiële deelnemers, een structurele uitbreiding van de wedstrijd en specifieke mediawerkzaamheden voor de deelnemers mogelijk.

  • Home Interieur: wonen, keuken, huishouden, badkamer
  • Lifestyle: vrijetijdsbesteding, Outdoor, (luxe)accessoires, entertainment en communicatie-elektronica
  • Werkruimten: kantooruitrusting, computer, professionele keukens, gereedschap, medische apparatuur en -techniek
  • Industriële goederen en materialen: industrie, handwerk, bouwmachines, energietechniek, presentatie van goederen, materialen
  • Vervoer en openbare ruimte: voertuigen van alle soorten, stads- en straatmeubilair, navigatie
  • Architectuur en interieurontwerp: exposities, beursstands, winkels, gastronomie, toonaangevende systemen, installaties
  • Audiovisuele en digitale media: reclamefilms, digitale publiciteitsmedia, webpagina's, toepassingen, e-boeken, geluidsontwerp
  • Printmedia: boeken, bedrijfsterreinen, posters, typografie, gedrukte publiciteit, CD-Cover, illustraties
  • Communicatiemiddelen: Corporate Design, campagnes, evenementen, give-yways, verpakkingen, concept producten
  • Interactieve gebruikerservaring: interactieve media, interfaces, computerspelletjes, connectiviteit, sociale media, online shops

De GERMAN DESIGN AWARD wordt uitgereikt door de Design Council (Germ. Rat für Formgebung) en is niet hetzelfde als de Design Award van de Bondsrepubliek Duitsland, uitgereikt door het Bondsministerie van Economie en Technologie.

Meer informatie over Duitse designprijs

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
Nieuw
sorteren: Populariteit