Brit Insurance Design Award

De Brit Insurance Design Award wordt jaarlijks uitgereikt door het Design Museum in Londen. Het eert innovatieve, interessante en toekomstgerichte werken uit de meest verschillende categorieën uit de hele wereld.

De bijbehorende expositie in het designmuseum vindt plaats in maart. Hier worden ongeveer 100 projecten getoond, dit is een selectie van de genomineerde werken.

De genomineerde ontwerpen worden gepresenteerd in zeven categorieën: architectuur, mode, meubels, grafiek, interactie, product en transport. De winnaars van de afzonderlijke categorieën worden geselecteerd door een internationale jury en één algemene winnaar wordt geëerd met de "Brit Insurance Design of the Year".

Het Design Museum in Londen is een van de meest toonaangevende designmusea ter wereld die alle vormen van hedendaags design laat zien: van meubels tot grafieken, architectuur en industrieel design.

Terence Conran richtte 25 jaar geleden al de voorloper van het designmuseum op, het Boilerhouse in de kelder van het Victoria and Albert Museum (V&A) in Londen. Het ketelhuis groeide gestaag vanaf 1989 en moest verhuizen. In die beweging kreeg het ook zijn huidige naam.

Het Design Museum heeft zich tot taak gesteld om design op te nemen in culturele landschappen en tegelijkertijd te vermaken en te informeren. Inmiddels is het een gevestigde waarde in de internationale designwereld en passeren jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers de poorten.

Meer informatie over Brit Insurance Design Award

Producten