Cuboro is geëtiketteerd naar het marmeren loopsysteem, bestaande uit verschillende houten blokken. Er zijn basis- en aanvullende sets - bijvoorbeeld van de bekende Cugolino marmerloop.
Cuboro

Cuboro

De Zwitserse firma Cuboro is vernoemd naar het gelijknamige bedrijf, gemaakt van houten kubussen, en vrij te ontwerpen balwegsysem. Het spel en ook het bedrijf werden opgericht door de Zwitserse machnicaan en speciaal opvoedkundige Matthias Etter.De Zwitserse firma Cuboro is vernoemd naar het gelijknamige bedrijf, gemaakt van houten kubussen, en vrij te ontwerpen balwegsysem. Het spel en ook het bedrijf werden opgericht door de Zwitserse machnicaan en speciaal opvoedkundige Matthias Etter.

Het spel bestaat uit verschillende houten kubussen met verschillende kanalen en gaten, die in verschillende combinaties in elkaar gezet kunnen worden. Doel van het spel is dat het mogelijk is om een knikker door de figuur te laten lopen.

Het idee van Cuboro had Matthias Etter al in de jaren zeventig. De eerste commerciële versie werd opgericht in 1985, toen nog onder de naam Konstrito. Een jaar later moest de naam worden veranderd vanwege juridische redenen en Cuboro was geboren. Na het bezoek aan de vakbeurs Ornaris in 1986 organiseerde Etter in samenwerking met de schrijnwerkerij van Hans Nyfeler en het WWF de productie van Cuboro met zijn huisgenootschap in het eigen appartement. Na het bezoek van vele andere beurzen groeide de export van Cuboro. In 1997 werd het bedrijf Cuboro AG opgericht in Zwitserland.

Inmiddels zijn er veel Cuboro toernooien en produceert het bedrijf andere producten zoals het puzzelspel Alhambra en het strategisch spel Babel.

Website van Cuboro


Designers