Casamania

Casamania heeft een identiteit gecreëerd die zich onderscheidt van de moederstructuur Frezza (die voornamelijk kantoormeubeloplossingen biedt) door een universum van producten aan te bieden die variëren van inrichtingssystemen tot stoelen, verlichting en accessoires.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Casamania heeft een identiteit gecreëerd die zich onderscheidt van de moederstructuur Frezza (die voornamelijk kantoormeubeloplossingen biedt) door een universum van producten aan te bieden die variëren van inrichtingssystemen tot stoelen, verlichting en accessoires. Casamania's producten zijn ook geschikt voor gebruik in contract- en kantooromgevingen, terwijl de producten van Casamania zich voortdurend verder ontwikkelen en zich vooral richten op de inrichting van woningen.

Casamania by Frezza, opgericht in 1984, is in enkele jaren tijd snel gegroeid, zowel qua structuur als qua resultaten op de lokale en internationale markt. Casamania's biedt aantrekkelijke producten, functioneel en esthetisch rijk en ideaal voor gebruik in uiteenlopende contexten. De producten worden gekenmerkt door het gebruik van kleur en bieden een gevoel van welzijn in elke ruimte. Casamania heeft waardevolle ervaring opgedaan in de accessoiresector en in het bijzonder voor zijn modulaire systemen, ideaal voor elke situatie en elke ruimte: thuis, op kantoor of in de winkel.

De kern van het merk is de drang naar innovatie. Constant onderzoek naar nieuwe vormen en materialen biedt klanten de mogelijkheid om zich te omringen met moderne en unieke producten. Dankzij een reeks samenwerkingen met internationaal gerenommeerde en jonge ontwerpers en opkomend jong talent, is Casamania in staat om een nieuwe visie op meubilering aan te bieden als uitdrukking van stijl, filosofie en persoonlijkheid. Deze nieuwe visie is opgemerkt en gewaardeerd door het grote publiek en door designprofessionals; Casamania producten zijn bekroond met een aantal prestigieuze prijzen: Opus Incertum werd onderscheiden met de "Design Distinction" award van het Amerikaanse tijdschrift I.D.; de Vad chair en Simpaty lamp werden bekroond met de "Young & Design" prijs, terwijl de Kant kruk genomineerd is voor de wedstrijd 'Pulchra - le 10 cose più belle del mondo. In 2008 ontving Casamania de prestigieuze Good Design award van het Chicago Anathenaeum voor de N-7 tafel van Norayr Khachatryan. Casamania producten zijn opgenomen in verschillende tentoonstellingen en musea over de hele wereld, waaronder: de permanente collectie van het Triennale Design Museum, Milaan; de collectie van het Musée National d'Art Moderne Centre Pompidou, Parijs; de collectie van het Museum für Kunst und Gewerbe in Hamburg; de permanente tentoonstelling van het Museu d'Arts Decoratives in Barcelona en het Philadelphia Museum of Contemporary Art. Met bijzondere aandacht voor de wereld van de kunst begon Casamania in 2007 een 3-jarige samenwerking met de Biënnale van Venetië als officiële sponsor van de 52e Internationale Tentoonstelling van Kunst (2007), de 11e Internationale Tentoonstelling van Architectuur (2008) en de 53e Internationale Tentoonstelling van Kunst (2009). Een onderneming die het belang van de kunstwereld in de bedrijfsfilosofie van Casamania weerspiegelt - een wereld die in staat is om de fascinerende nieuwe scenario's van de toekomst te zien door middel van een stilistische taal waarin culturen elkaar ontmoeten en mengen, veranderen en zich ontwikkelen. Casamania producten zijn ook gekozen om diverse televisietoestellen te leveren, zowel in Italië als in het buitenland. Casamania is een merk in constante evolutie. De energie en passie van het jonge team, gecombineerd met de creatieve inbreng van de ontwerpers, stelt Casamania in staat om verder te bouwen aan een dynamische en veelbelovende toekomst.

Website van Casamania


De belangrijkste ontwerpers