Casala

Casala werd opgericht in het Nedersaksische stuk land Lauenau in 1917.. Daar leidt het bedrijf de Casala Meubelen in Nederland, Culemborg, met kantoren en een showroom.Casala werd opgericht in het Nedersaksische stuk land Lauenau in 1917.. Daar leidt het bedrijf de Casala Meubelen in Nederland, Culemborg, met kantoren en een showroom.

Casala - vernoemd naar de oprichter en woonplaats (Carl Sasse Lauenau) produceerde aanvankelijk al sinds 1917. Na de eerste wereldoorlog klompenzolen, maar breidde het bedrijf zijn assortiment aanvankelijk uit van hout naar metaal en meubelstoffering. Het bedrijf werd vooral populair bij schoolmeubilair in de jaren 50.

Ondanks de verandering van eigenaar bleef de nieuwe Casala hetzelfde. De eigenaar voelde zich al meer dan dertig jaar dicht bij het bedrijf. Distributeurs, voornamelijk uit Duitsland, zijn nog steeds dezelfde en de technische en ergonomische knowhow van de traditionele Casala is onveranderd gebleven.

Casala produceert vandaag de dag moderne objectmeubelen met een hoge duurzaamheid. Daarbij staan snelle handwerk, flexibele inzetbaarheid en technische innovatie centraal. Negentig jaar ervaring in de meubelproductie zorgt voor mooie en comfortabele stoelen. Casala meubelen zijn verkrijgbaar in meer dan 20 landen over de hele wereld.

Website van Casala


De belangrijkste ontwerpers