Carl Hansen & Søn

Sinds 1908 staat de naam Carl Hansen &Şøn voor uitmuntend vakmanschap uit Denemarken. En tot op de dag van vandaag, de fabrikant uit Odense ambachten met een compromisloze kwaliteitseisen.

Ontdek Carl Hansen & Søn

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Ontdek alle collecties en series van Carl Hansen & Søn

Carl Hansen meubilair - Deense designklassiekers sinds 1908

Sinds 1908 staat de naam Carl Hansen &Şøn voor uitmuntend vakmanschap uit Denemarken. En tot op de dag van vandaag, de fabrikant uit Odense ambachten met een compromisloze kwaliteitseisen.

Carl Hansen combineert traditionele houtbewerkingstechnieken met de nieuwste technologie om meubels van duurzame waarde te produceren. De meeste meubels die vandaag de dag worden geproduceerd, werden in de jaren dertig en tot in de jaren zestig door vooraanstaande Deense architecten ontworpen, maar het ontwerp, de visie en het vakmanschap achter elk meubelstuk is nog steeds even relevant als toen.

Elke Carl Hansen stoel werd geproduceerd onder milieuvriendelijke omstandigheden - grondig

Sinds de oprichting van het bedrijf speelt duurzaamheid een belangrijke rol voor de producten van Carl Hansen &Şøn. Dat betekent niet alleen dat het meubilair generaties lang meegaat, maar ook dat het in alle opzichten duurzaam is. Een van de aandachtspunten is de bescherming van het milieu, die niet alleen betrekking heeft op grondstoffen, maar ook op distributie, logistiek en productiemethoden.

Het hout van Carl Hansen komt uitsluitend uit duurzaam beheerde bossen. Al het gebruikte hout is onderworpen aan de EUTR 2013 regelgeving van de Deense bosbouwwetgeving en geldige internationale certificaten. Hansen gebruikt hoofdzakelijk eiken-, beuken- en essenhout dat afkomstig is uit de Deense bossen - uiteraard volgens de beginselen van de nationale Deense "Houtregeling".

Carl Hansen Wishbone Chair of CH 07 Shell Chair - tijdloze handwerkkunst

De duurzame productie en het tijdloze design maken van elke Carl Hansen stoel een klassieker. Gemaakt van bomen die al honderden jaren groeien, produceert het bedrijf ook al generaties lang stoelen. Het geeft blijk van respect voor dergelijke kostbare hulpbronnen - zo denkt Carl Hansen &Şøn. De passie voor handwerkkunst maakt van elke Carl Hansen stoel een uniek stuk. De beste voorbeelden zijn daarom de Wishbone Chair en de CH 07 Shell Chair ontworpen door Hans J. Wegner. Beide stoelen worden gekenmerkt door een eenvoudig design en duidelijke contouren. Het continue streven naar organische eenvoud, comfort en stabiliteit van Hans J. Wegner is hierin terug te vinden. Zo worden de meubels steeds mooier met elk jaar van het leven.

Dat bewijst het allemaal: Carl Hansen meubilair is kostbaar! Achter elk meubelstuk zit een zorgvuldig ontwikkeld concept, hoogwaardige materialen en handwerk. Elke Carl Hansen stoel, elk meubelstuk heeft zijn eigen geschiedenis - de Deense fabrikant is ervan overtuigd.

Website van Carl Hansen & Søn


 

Eersteklas vakmanschap bij Carl Hansen &Şøn

Elk meubelstuk van de traditionele Deense fabrikant is een combinatie van uniek vakmanschap en zorgvuldig geselecteerde materialen. Elke Carl Hansen Chair vereist tot 100 stappen. Krijg inzicht in het werk en de visie van Carl Hansen &Şøn via de video.

De belangrijkste ontwerpers