Cappellini

Het Italiaanse meubelbedrijf werd in 1946. In Arosio opgericht. Cappellini produceert complete meubelen die vandaag de dag door internationale designsterren zijn vormgegeven.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Ontdek alle collecties en series van Cappellini

Het Italiaanse meubelbedrijf werd in 1946. Opgericht in Arosio. Terwijl de productie van handgemaakte meubelen voorop stond, produceert Cappellini vandaag de dag meubelen die over het geheel genomen zijn gevormd door met name ontwerpers.

De geschiedenis van het bedrijf begon in een oud pakhuis in het zuiden van Milaan, dat elk jaar een trekpleister werd voor designpelgrims in de Milanese meubelbeurs. Daar ensceneerde Cappellini zijn nieuwigheden als kleurrijke wereld en toekomstgericht raam. Toen eigenaar Giulio Cappellini het bedrijf in de jaren zeventig systematisch structureerde tot een "Design Edition", bewees hij voortdurend een veilige neus voor jonge, internationale designtalenten. Cappellini werd zelfs vaak een springplank voor de design-newkomers en zo wordt de Cappellini-designerslijst gelezen als een internationale "who-is-who" van design.

Van Jasper Morrison's stoel Thinking Man's Chair (1988) over de Orgone Table (1991) en de Embryo Chair (1998) van Marc Newson, de S-Chair, Palon Chair en de Bird Lounger van Tom Dixon (1992) tot de Knotted Chair (1996) van Marcel Wanders, zijn echte designklassiekers verzameld in het Cappellini assortiment dat ook in de constante collectie van het MoMa in New York is opgenomen. Meer designsterren die voor de Cappellini Company werden gebruikt zijn onder andere Konstantin Grcic, Alessandro Mendini, Alberto Meda, Ross Lovegrove, Ron Arad, Piero Lissoni, Werner Aislinger en de broers Ronan en Erwan Bouroullec.

De gehele Cappellini-collectie wordt gekenmerkt door sterke enkelvoudige uitspraken en is daardoor echt heterogeen. Naast exclusieve woonobjecten met een cult-status, is er binnen dit bedrijf ook sprake van utiliteitsdesign: eenvoudige, functionele en duurzame succesvolle garderobe- en rekkensystemen van Giulio Cappellini.

De vaak technisch hoogstaande meubelen worden vaak geproduceerd binnen een netwerk van operators, dat een hoog niveau van technische competentie garandeert. Deze dappere productiepolitiek vereiste echter ook zijn prijs, en zo maakt Cappellini sinds 200 jaar deel uit van de befaamde Poltrona Frau Group.4.

Website van Cappellini


De belangrijkste ontwerpers