Bla Station

Blå Station is een familiebedrijf dat al sinds 1986. Bestaat. De naam is afgeleid van de initialen van de oprichters van het bedrijf Börge Lindau en de eerste letters van Åhus waar het werd opgericht, een kleine kustplaats in Zuidoost-Zweden.Het familiebedrijf Blå Station bestaat sinds 1986 in Åhus, een kleine kuststad in Zuidoost-Zweden.

De grondlegger Börge Lindau keerde terug naar zijn geboortestad na vele jaren werken in het gerenommeerde designteam Lindau &Lindekrantz en implementeerde zijn eigen designserie. Het resultaat is Blå Station: Zweedse avantgarde bij uitstek.

Blå Station creëert de ideeën voor industriële en tegelijkertijd klassieke vormen uit de tegenstrijdige prioriteiten van industriële serieproductie en geavanceerde materiaalbehandeling. Nieuwsgierigheid en avontuurlijkheid zijn, volgens hun verklaringen, de brandstof van het bedrijf.

De volgende generatie met Mimi en Johan Lindau is alweer opgevolgd. Wat de vader ooit met berken en roestvrij staal in het leven riep, wordt vandaag de dag voortgezet door samen te werken met jonge ontwerpers en de industrie. Zo is bijvoorbeeld de stoel Sting, die ooit van aluminium en roestvrij staal was gemaakt, nu ontwikkeld met een innovatieve vorm van extrudertechnologie. De stoel als esthetiek die vorm heeft gekregen, werd prompt bekroond met de red dot award 2004.

Nieuwe materialen en innovatieve productietechnologie verenigd met individuele vorm en design vormen een perfecte symbiose van design en technologie. Blå Station heeft een breed scala aan actuele Scandinavische meubelobjecten, van kantoormeubilair tot de woonkamerbank.

Veel Blå Station-producten worden op bestelling gemaakt en daarom zijn naast de standaardmodellen aan de productiezijde ook andere projectgerelateerde materialen en kleuren op aanvraag verkrijgbaar.

Website van Bla Station


De belangrijkste ontwerpers