Authentieke stadstuinOntdek de stadstuin

Planten geven niet alleen groene accenten, maar verbeteren ook de sfeer in elke kamer. Daarom zijn ze vandaag de dag onmisbaar in woningen en kantoren. Authentics ontwierp samen met ontwerper Patrick Nadeau een "room greening"-systeem om het echte "tuingevoel" te geven aan stadsappartementen en kantoren met minimale onderhoudskosten: Urban Garden: een nieuwe manier om planten te planten.

Planten zijn niet alleen een belangrijk onderdeel van onze inrichting: hoe meer "groen" we in ons dagelijks leven zien, hoe beter we ons voelen. Planten in kantoren en woonkamers zijn de meest natuurlijke "luchtfilters" en tegelijkertijd een inrichtingselement: ze kunnen dienen als ruimteverdelers of blikvangers en "groene" accenten zetten. Ze hebben een positieve invloed op de kamertemperatuur en houden de luchtvochtigheid optimaal op elk seizoen. Nadeel: planten moeten verzorgd worden en ze passen niet in elke kamer.

Een draagbaar stukje natuur
Ongelukkig met de beschikbare alternatieven van de "room greening", ontwierp de meervoudig bekroonde Franse ontwerper en architect Patrick Nadeau een volledig nieuw textielplant-systeem voor Authentiek. Het resultaat: Stedelijke tuin. Het verbindt de voordelen van hydrocultuur met gewone grondbeplanting. De flexibele tassen en zakken van gecoat textiel zijn robuust en functioneel, gemakkelijk te verzorgen en garanderen een langdurige besproeiing van alle gangbare planten met een even verrassend nieuw design. Patrick Nadeau bewijst opnieuw hoe planten door innovatieve ideeën in eigentijdse interieurs kunnen worden geïntegreerd, bijvoorbeeld met zijn installatie Nature Individualle 2008.. Hiervoor experimenteerde hij steeds weer met verschillende materialen en laat hij zien hoe het mogelijk is om planten met anorganische materialen op een spannende en toch harmoniserende manier te combineren.

Eenvoudige verzorging op lange termijn besproeiing
De tassen van Urban Garden bestaan uit een robuuste, stoffen buitenhuid en een waterdichte binnenzak met geïntegreerd drainagevlies. De binnenzak is gevuld met granulaatklei. Het fleece compartiment keurt de plant samen met de grond goed. De beplante binnenzak wordt in de stoffen bekleding gestoken. Dit maakt Urban Garden geschikt voor alle kamerplanten zoals keukenkruiden, bloemen en kamerplanten - ook die welke al in de gemeenschappelijke grond hebben gestaan. Het belangrijkste voordeel van dit soort langdurige besproeiing: het draagproces van de planten is comfortabel en schoner. De granulaatklei bespaart water en het drainagevlies vermijdt vochtophoping. Een waterpeilweergave is in elke plant slecht en elke plantenzak. Urban Garden heeft bovendien geen onderzetters nodig voor het afdekken van potten, en door de gelaste binnen- en buitenzakken loopt het water niet weg.

Flexibele bevestiging
De textiele plantenbakken zijn praktisch, gemakkelijk te onderhouden en openen een compleet spectrum aan nieuwe mogelijkheden voor de inrichting van de ruimte met planten. Met klittenbandsluiting aan de draagriemen. De planttassen kunnen zowel aan de muur- en plafondhangers van Urban Garden als aan stangen, haken, oogjes, balustrades of balustrades worden bevestigd. Zo kunnen tot vijf plantenzakken onder een andere worden opgehangen en bijvoorbeeld een ruimteverdeler vormen. De inrichtingsspeeltuin is vergroot met speciaal voor Urban Garden ontwikkelde wand- en plafondhangersets.