Officina Alessi - Collectie Zumthor

Officina Alessi - Peter Zumthor - collectie


Alessi kondigde in 2013. Al de samenwerking met sterarchitect Peter Zumthor aan. Na in totaal twee jaar van planning zijn er zes verschillende modellen gemaakt van elegant kristal tot de Zumthor collectie. De verschillende schudbekers en kannen voor suiker, zout, peper, azijn en olie inspireren met een uiterlijk dat lijkt op kristallen en stalagmieten. Het verzilverde detail vormt een contrast met het glazen lichaam en vult het design op een uitstekende manier aan.

Dankzij Alessi is er een indrukwekkende collectie ontstaan vanuit een eerste idee. Peter Zumthor legt uit hoe het begon:

"Een paar jaar geleden gebruikte ik een zoutvaatje tijdens het ontbijt in een hotel om mijn ei op smaak te brengen. Misschien vond ik het niet leuk wat ik in mijn hand hield, maar in ieder geval heb ik een snelle, dunne schets gemaakt van een container voor een vloeibare of korrelige substantie. De schets hing zo lang aan de muur van mijn atelier dat ik vergat wat het moest zijn. Op een dag kwam de herinnering aan die ochtend in het hotel bij mij terug en ik herinnerde me waarom ik de schets in mijn modelwerkplaats had gemaakt en vroeg Iris om een serie prototypes van glycerinezeep te maken. de vormen moesten lijken op kleine en grote broers en zussen die allemaal deel uitmaakten van dezelfde familie. Peter Zumthor